Hlavní obsah

Ukrajinci zaútočili na obsazený Hadí ostrov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinští vojáci zaútočili na okupovaný Hadí ostrov. Podle středečního vyjádření velitelství Jih zasáhli velitelské stanoviště a systém protivzdušné obrany Strela-10, oznámila Ukrajinska pravda. Boje podle velitelství probíhají i na frontě u Černého moře. Dál útočí i Rusové.

Foto: Profimedia.cz

Hadí ostrov na archivním snímku

Článek

„V černomořské operační oblasti naše síly zaútočily na nepřátelské pozice na Hadím ostrově. Byl potvrzen zásah velitelského stanoviště, zničení systému protivzdušné obrany Strela-10, ztráty rašistů se upřesňují,“ uvedlo velitelství Jih, které použilo k označení nepřátelských vojáků slovo rašisté, tedy ruští fašisté.

„Naše jednotky mezitím pokračují v bojových operacích na frontové linii,“ dodalo velitelství.

Podle Ukrajinců ruská vojska dál útočí na východě Ukrajiny s cílem ovládnout celý Donbas a udržet pozemní přístup na Krym.

Rusové intenzivně útočí na východě Ukrajiny

Evropa

Na pobřeží v Chersonské oblasti se Rusové podle ukrajinského velitelství pokusili prolomit frontu mezi vesnicemi Tavryske a Nova Zorja, aby postoupili k Mykolajivské oblasti, ale útok byl odražen a okupanti se stáhli.

Podle ukrajinského velitelství Rusové přišli o tank, čtyři vozidla včetně dvou obrněných a 16 vojáků.

Ukrajinské střely zasáhly loď, kterou strážci ostrova poslali „na chuj“

Válka na Ukrajině

Hadí ostrov byl jedním z prvních míst, které Rusové po zahájení invaze na Ukrajinu dobyli. Obránci se tehdy odmítli vzdát a poslali Rusy „na chuj“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám