Hlavní obsah

Ukrajinci sestřelili ruský bombardér a vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izjum
Aktualizováno

Ukrajinské jednotky ve čtvrtek oznámily, že sestřelily jeden ruský bombardér Su-34 a jeden bitevní vrtulník Kamov Ka-52 Alligator. Bombardér sestřelila protiletecké obrana mechanizované brigády, vrtulník příslušníci Národní gardy

Foto: Armáda ČR; 3. úkolové uskupení Baltic Air Policing

Stíhací bombardér Su-34 Fullback

Článek

Oddíl protivzdušné obrany Národní gardy v Záporožské oblasti zničila ruční protiletadlovou střelou vrtulník Kamov Ka-52 Alligator. Jde o jeden z nejmodernějších bitevních vrtulníků ve výzbroji ruské armády.

Rusko už přišlo na Ukrajině nejméně od jedenáct Alligatorů. Jsou nejčastější obětí ukrajinské protiletadlové obrany.

 Sestřel bombardéru

Ukrajinská 93. samostatná mechanizovaná brigáda Cholodnyj Jar oznámila, že sestřelila u Izjumu v Charkovské oblasti ruský bombardér Su-34. Zasažen měl být ruční raketovou střelou Igla. Sestřel má dokládat video, typ letounu však na něm není možné identifikovat. Podle sdělení brigády vrak stroje dopadl na okupované území Ukrajiny.

Na videu je vidět, jak se katapultuje dvoučlenná osádka a letoun padá k zemi. Je slyšet, jak přihlížející vojáci říkají „sestřelili, sestřelili, tak”.

Vzhledem k tomu, že je posádka dvoučlenná, může jít o bombardér Su-34 nebo stíhačku Su-30.

Ruské letectvo utrpělo v sobotu těžké ztráty

Evropa

Rusové nad Ukrajinou přišli o sedm bombardérů Su-34, uvedl specializovaný server Oryx, vyhodnocující ztráty na základě fotografií vraků.

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské stroje Su-34 bombardují ukrajinské cíleVideo: AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám