Hlavní obsah

Ukrajinci odrazili ruské útoky ve čtyřech směrech

– Kyjev

Ukrajinské jednotky odrazily ruské útoky vedené směrem na Slovjansk, Bachmut, od Avdijivky a u Novopavlivsku. V pondělí ráno to v přehledu událostí z neděle napsal ukrajinský generální štáb. Jen v Luhanské oblasti podnikli Rusové za poslední den osm útoků, uvedl vojenský správce regionu Serhij Hajdaj.

Foto: Reuters

Ukrajinci pálí z tanku (ilustrační foto).

Článek

Útok na Slovjansk byl už poněkolikáté veden u Dolyny, ale ani tentokrát nebyl úspěšný.

Směrem na Bachmut, který je hlavním cílem ruského postupu v posledních týdnech, útočil nepřítel u Soledaru a Kodemy, ale byl odražen, i když celá oblast byla pod palbou ruských dělostřelců a u Soledaru nasadili Rusové i letectvo.

Strategie ruského postupu: Šest skupin a šest směrů

Evropa

Nedělní pokusy o průlom od Avdijivky u Pisků a Pervomajsku byly také odraženy, byť byly podporovány mohutnou dělostřeleckou palbou a nálety na Krasnohorivku, uvedli Ukrajinci.

Úspěch nepřinesl Rusům ani výpad na Pavlivku v Záporožské oblasti. U Vremovky byl zničen oddíl, který prováděl průzkum bojem.

Na jihu v Chersonské oblasti se Rusové naopak snaží ubránit dobytá území.

Ukrajinci zasáhli základnu ruských žoldnéřů

Evropa

Ostřelování obytných domů 

Rusové v noci na pondělí ostřelovali Charkov, zasažena byla Slobodská čtvrť. Zdroje z města hlásily nejméně dvanáct explozí, nikdo však podle dostupných údajů nebyl zraněn.

Palbou ruských raketometů byl také zasažen Nikopol v Dněpropetrovské oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám