Hlavní obsah

Třetí světová válka začala, oznámila moderátorka ruské televize

Moskva

Potopení ruského křižníku Moskva v Černém moři ukrajinskými střelami odstartovalo třetí světovou válku. Během vysílání státní televize Rossija 1 to řekla divákům moderátorka Olga Skabejevová.

Moderátorka televize Rossija 1 Olga Skabejevová informovala o začátku třetí světové války.

Článek

„Eskalovalo to v něco, co můžeme klidně popsat jako třetí světová válka, to je zřejmé. Teď už rozhodně bojujeme s infrastrukturou NATO, možná i s Aliancí jako takovou a musíme si to uvědomit,“ uvedla moderátorka ruské propagandistické televize.

Skabejevová reagovala na zprávy o potopení ruského křižníku Moskva. Pýcha ruského Černomořského loďstva skončila na dně moře po zásahu dvou ukrajinských střel Neptun. Nejistý je osud její posádky. Zatímco Rusko tvrdí, že námořníci přežili a jsou nyní v Sevastopolu, podle Ukrajiny se posádka potopila i s lodí.

FSB zadržela šéfa doněckých separatistů. Měl se prořeknout o použití chemických zbraní

Evropa

Podle nepotvrzených informací byl však zatčen a uvězněn velitel Černomořské flotily admirál Igor Osipov.

Slova moderátorky ale separátně ve vysílání Prvního kanálu podpořil vojenský komentátor Dmitrij Drozdenko. „Ve skutečnosti probíhá rozsáhlá víceúrovňová válka se Západem. A ten se na souboj dlouho připravoval,“ tvrdil.

Křižník Moskva měřil přes 186 metrů a stal se největší zničenou válečnou lodí při bojové akci od konce druhé světové války.

Reklama

Výběr článků

Načítám