Hlavní obsah

Soud v Británii odebral ženě děti, přecpávala je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obezita je forma zanedbávání péče o dítě, rozhodla soudkyně Gillian Ellisová ve Velké Británii a odebrala ženě její dvě děti, píše server týdeníku Focus. Soud shledal toto rozhodnutí jako „nezbytné a přiměřené“. Matka podle názoru soudkyně soustavně ignorovala své povinnosti a zanedbávala zdraví dětí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena před soudem tvrdila, že za problémy s váhou může současná epidemie koronaviru. Soudkyně ale její tvrzení vyvrátila s tím, že rodina nevyužila pomoc, která jí byla nabízena.

Lékaři a zaměstnanci sociální péče sledovali rodinu posledních deset let a marně se snažili ženu dovést ke zdravému životnímu stylu.

Bezplatné členství ve fitness studiích, speciálních programech pro výživu a sledování hmotnosti, nutriční poradenství zdarma, to vše rodina nikdy nevyužila. Žena pomoc odmítala, na hodinách cvičení se objevila jen sporadicky a děti soustavně přecpávala zmrzlinou a chipsy. Soudkyně rozhodla, že žena dává dětem špatný příklad a potomky „zanedbává“.

Zhubl ze 160 kilogramů na 90. Pomohla mu pravidelná strava a zmenšení žaludku

Zdraví

Děti - 17letý chlapec a 13letá dívka - skončily v pěstounské rodině. Pokud by zůstaly u matky, „zdravotní potřeby by byly i nadále zanedbávány a nadále by přibíraly na váze,“ uvedla soudkyně. Je podle jejích slov důležité, aby se „pozorní a inteligentní“ sourozenci naučili novým, a především zdravým životním návykům. Připomněla, že obě děti jsou kvůli svému vzhledu šikanovaní a nemají absolutně žádné sebevědomí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám