Hlavní obsah

Šojgu prolomil mlčení. Po třech týdnech se vyjádřil k válce na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko „konzistentně naplňuje plán osvobození“ obou povstaleckých republik na Ukrajině, prohlásil v úterý ministr obrany Sergej Šojgu na zasedání rady ministerstva, píše server Ukrajinska pravda. Po třech týdnech je to jeho první veřejné vyjádření k válce, uvádí ruská BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský ministr obrany Šojgu na zasedání rady ministerstva 19. dubna 2022Video: Reuters

 
Článek

Rusko podle Šojgua „důsledně provádí plán na osvobození samozvaných republik Doněcké a Luhanské“. Spojené státy a další západní země podle něj dělají vše pro to, aby „prodloužily“ válku.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský ministr obrany Šojgu na zasedání rady ministerstva 19. dubna 2022

„Rostoucí objem zahraničních dodávek zbraní jasně demonstruje jejich záměr vyprovokovat kyjevský režim k boji ‚do posledního Ukrajince‘,“ řekl Šojgu.

Rusové potvrdili novou fázi bojů. Chtějí sevřít Ukrajince do kleští

Evropa

Podobnými prohlášeními Rusko opakovaně vysvětluje nebo obhajuje svou nevyprovokovanou agresi na Ukrajině. Ta trvá už skoro dva měsíce a má po celé zemi tisíce obětí včetně civilistů.

Ministr se v poslední době neukázal na veřejnosti a vojenské události komentuje jen velmi sporadicky. Naposledy 8. dubna vyjádřil soustrast s úmrtím Vladimira Žirinovského.

Šojgu jednal na ministerstvu obrany. Rusko tím chce popřít, že prodělal infarkt

Válka na Ukrajině

Podobnou odmlku měl ministr obrany i v březnu, kdy média spekulovala o jeho zdravotním stavu. Šojgu se tehdy na veřejnosti neobjevil ani nepromluvil od 11. do 29. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám