Hlavní obsah

Šílený jezdec z Trevíru jde do vazby

Novinky, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na řidiče, který v úterý odpoledne v Trevíru na západě Německa vjel do chodců na pěší zóně, byla ve středu odpoledne uvalena vazba. Jedenapadesátiletý Němec, rodák z Trevíru, je obviněn z několikanásobné vraždy, pokusu o vraždu a těžkých ublížení na zdraví. Při zběsilé jízdě zabil pět lidí, mezi nimiž bylo i devítitýdenní dítě, a 18 lidí zranil. Motiv jeho činu je stále nejasný, napsal server týdeníku Focus s odkazem na informace policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Trevíru najelo auto do lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Během výslechů, které vyšetřovatelé provedli včera a v průběhu dnešního dne, obžalovaný měnil výpovědi a podával částečně nesrozumitelné informace, z nichž zatím nelze odvodit srozumitelný motiv činu ani podrobnosti o celé události,“ uvedla policie v prohlášení.

Útok v Trevíru: mezi oběťmi je i devítitýdenní holčička a její otec

Evropa

Policie uvedla, že výslechy budou pokračovat i v dalších dnech, nelze proto zatím sdělit informace o dosavadním obsahu, protože by to mohlo ovlivnit další vyšetřování. Vyšetřovatelé opět zdůraznili, že ani v průběhu výslechů obviněného, ani z dosavadních výsledků vyšetřování se nezjistilo nic, co by nasvědčovalo politickému či náboženskému motivu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Na místo tragédie v centru Trevíru nocí lidé svíčky a květiny.

Muž se ale během zadržení a po něm choval neobvykle. Státní zastupitelství v Trevíru proto pověří znalce, aby ho vyšetřil a určil míru jeho viny. Zatím však neexistují „žádné konkrétní náznaky úplného vyloučení zavinění,“ uvedla policie. Policie naměřila řidiči 1,4 promile alkoholu.

Pět mrtvých včetně dítěte při řádění řidiče na pěší zóně v Trevíru

Evropa

Jedenapadesátiletý řidič vjel s vozem značky Land Rover na pěší zónu a má na svědomí pět lidských životů. Zabil i dvouměsíční holčičku. První zprávy mylně uváděly, že dítěti bylo devět měsíců. Mezi mrtvými je i 45letý otec holčičky. Matka mrtvé dívenky a její 1,5letý bratr jsou ve vážném stavu v nemocnici. Dalších 18 lidí bylo zraněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám