Hlavní obsah

Šéf slovenského parlamentu Kollár měl vážnou nehodu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Druhý nejvyšší ústavní činitel na Slovensku, předseda parlamentu Boris Kollár (hnutí Jsme rodina), měl v sobotu večer v Bratislavě vážnou autonehodu. Při havárii utrpěl zranění Kollár, člen ochranky, jeho služební řidič a další účastník nehody.

Foto: Profimedia.cz

Auto předsedy slovenského parlamentu Borise Kollára po nehodě

Článek

Kollár je po sobotní autohavárii ve stabilizovaném stavu a při vědomí. Mluvčí parlamentu Michaela Jurcová v neděli ráno sdělila, že Kollár má zlomený druhý krční obratel a leží v nemocnici na bratislavských Kramárech. Odhadovaná rekonvalescence je několik týdnů.

Jako první o nehodě informoval předseda slovenské vlády Igor Matovič. „Předseda parlamentu, člen jeho ochranky a řidič byli zraněni. Držíme všem třem palce, aby to mělo co nejmenší dopady na jejich zdraví,“ uvedl slovenský premiér. Matovič zdůraznil, že ze strany Kollárova řidiče nedošlo k porušení dopravních předpisů.

Podle informací slovenských médií měl na bratislavské Ulici Svornosti narazit do vozu předsedy parlamentu osobní automobil, jehož řidič měl jet na červenou. Web pluska.sk informoval, že na místo nehody okamžitě dorazili rodinní příslušníci předsedy parlamentu.

„Kollár byl při vědomí, ale byl v šoku. První informace o zlomené klíční kosti se nepotvrdily. Předseda parlamentu podstupuje vyšetření, které odhalí rozsah jeho zranění,“ uvedl web pluska.sk.

Mluvčí záchranářů Alena Krčová potvrdila, že při nehodě utrpěli zranění čtyři lidé. „Jeden z účastníků nehody utrpěl polytrauma. Při převozu do nemocnice byl při vědomí a ve stabilizovaném stavu. Další dva utrpěli zranění na hlavě a hrudníku a byli rovněž převezeni do nemocnice. Čtvrtý účastník nehody odmítl transport do nemocnice,“ dodala Krčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám