Hlavní obsah

S papežem Františkem se na Slovensku mohou nakonec setkat i neočkovaní lidé

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Organizátoři návštěvy papeže Františka na Slovensku nakonec ustoupili veřejnému tlaku a s hlavou katolické církve se mohou setkat také lidé, kteří nejsou očkovaní proti covidu-19. Podle nového nařízení se kromě očkovaných mohou setkat s papežem také lidé s negativním testem a po překonání nemoci covid-19.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Papež František na pravidelné generální audienci ve Vatikánu (25. srpna 2021)

Článek

Informovala o tom Konference biskupů Slovenska (KBS) na svém webu.

Veřejné akce za účasti věřících se budou konat v Prešově, v Košicích a v Šaštíně nedaleko hranic s Českou republikou. „Na veřejné události bude nutná registrace, která bude spuštěna v pondělí 6. září na stránce navstevapapeza.sk,“ uvedla KBS.

Papež v září navštíví Maďarsko a Slovensko

Zahraniční

Na veřejných akcích budou vytvořeny sektory zvlášť pro očkované, pro testované a pro ty, kteří překonali koronavirus. „Sektory budou mít vlastní vstupy. Vše ve smyslu platných vyhlášek,“ zdůraznila KBS.

Papež na Slovensku: Epidemiologové jsou vyděšení

Evropa

Neočkovaní lidé budou potřebovat negativní PCR test ne starší 72 hodin nebo antigenní test ne starší 48 hodin. Organizátoři upozorňují, že test si každý musí udělat v místě svého bydliště. Přímo na akcích žádná odběrová místa nebudou.

Morální dno, kritizují kněží podmínky Slovenska při návštěvě papeže

Koronavirus

Organizátoři se rozhodli pro změnu pravděpodobně proto, že za původních podmínek (pouze očkovaní) projevilo zájem o setkání s papežem málo lidí. V Šaštíně je například připravené prostranství pro 300 tisíc lidí a na mši svatou se registrovalo zatím 30 tisíc lidí.

Z trámů zničené střechy po tornádu bude kříž pro návštěvu papeže

Domácí

Papež František přiletí na Slovensko 12. září z Budapešti. Na Slovensku stráví celkem čtyři dny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám