Hlavní obsah

Rusové se přeskupují k útoku na Slovjansk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruští okupanti na Ukrajině se chystají od Izjumu a z obsazeného Lymanu zaútočit na Slovjansk. Přeskupují kvůli tomu své jednotky na okupovaném území a přisouvají další posily, varoval v pondělí v pravidelné svodce ukrajinský generální štáb.

Foto: Zohra Bensemra, Reuters

Ukrajinský voják vymontovává použitelné vybavení ze zničeného ruského obrněného transportéru.

Článek

„Ve směru na Slovjansk uskupení nepřítele přeskupuje jednotky k obnovení útoků ve směrech Izjum–Barvinkovo a Izjum–Slovjansk,“ uvedl štáb.

Rusové dlouhodobě plánovali dobýt Slovjansk ze severozápadu od Izjumu a pokud možno přitom obklíčit velký počet ukrajinských obránců Donbasu. Do riskantní operace se i kvůli tvrdé ukrajinské obraně nikdy nepustili a raději postupovali pomalu od východu. Po ovládnutí Luhanské oblasti se k záměru dobýt Slovjansk úderem od Izjumu vrátili.

Foto: Novinky

Ruská invaze na Ukrajině.

Rusové marně útočí ve dvou směrech z Izjumu

Evropa

Do oblasti Rusové přisunuli na 250 kusů těžkých zbraní a vojenské techniky. Aby urychlili přísun posil, zprovoznili zničený most u města Kupjansk v Charkovské oblasti.

V Charkovské oblasti také ostřelovali několik obcí, mimo jiné nedávno osvobozené Ruské Tyšky, Čerkaské Tyšky, Ruskou Lozovu a Pytomnyk.

Rusové také ostřelovali několik obcí v Sumské oblasti u hranic s Ruskou federací.

Ukrajinský protiútok u Chersonu zhatil ruské plány

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám