Hlavní obsah

Rusové marně útočí ve dvou směrech z Izjumu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Mohutné ruské svazky soustředěné u Izjumu v Charkovské oblasti se pokoušejí útočit ve dvou směrech – na Slovjansk a Barvinkovo. Ani v jednom směru se jim to nevede, uvedl v pondělí ráno ukrajinský generální štáb. Pokud by prorazily na Slovjansk, mohly by obklíčit část ukrajinských sil.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Zničený ruský tank

Článek

„Protivník útočí ve Východní operační zóně s cílem porazit uskupení (ukrajinské) Spojené síly, získat plnou kontrolu nad územím Doněcké a Luhanské oblasti a zabezpečit pozemní cestu mezi těmito územími a okupovaným Krymem,“ uvedl v pondělí generální štáb. Nepodniká podle něj žádné operace na severu Ukrajiny.

Putin už nechce mírovou dohodu, ale jen větší území, píší FT

Válka na Ukrajině

Rusové se pokusili z Izjumu zaútočit ve směrech na Slovjansk a Barvinkovo, ale neuspěli. Ostřelovali pak několik obcí v daných směrech.

Podle štábu taky pokračuje mohutné dělostřelecké a raketové ostřelování Charkova, aby ruské síly zabezpečily zásobovací trasu z Ruska k Izjumu.

Dále Rusové ostřelují obránce Popasné, kde se pokoušejí o útoky, a bombardují areál mariupolských oceláren Azovstal, kde se drží poslední obránci.

Ukrajinci zveřejnili nové video z tunelů pod Azovstalem

Válka na Ukrajině

Jen na území Doněcké a Luhanské oblasti odrazili Ukrajinci sedm nepřátelských útoků, přičemž podle sdělení ukrajinského štábu zničili 13 tanků, 21 obrněných vozidel, tři raketomety a čtyři cisternová auta. Počty zničené techniky není jak ověřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám