Hlavní obsah

Rusové ostřelovali evakuační autobusy z Mariupolu, zranili čtyři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě desítky evakuačních autobusů s civilisty z Mariupolu začaly ruské ozbrojené síly ostřelovat. Tvrdí to Oleksandr Starukh, gubernátor Záporožské oblasti. Čtyři děti byly podle jeho slov zraněny.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Jedna z budov rozstříleného Mariupolu

Článek

„Bylo velmi obtížné překročit linii kontaktu, protože začalo ostřelování. Doufám, že se nám podaří vyvést lidi ven a dostat je do normálních podmínek pro život,“ řekl gubernátor a pokračoval: „Dnes je těžký den, protože opět trpí děti. Čtyři byly převezeny do nemocnice. Ty bestie pokračují v boji s dětmi. Ale za všechno se budou muset zodpovídat. Za každé dítě. Za každý život.“

Podle gubernátora se autobusy s evakuovanými dostaly pod palbu, když byly na cestě Mariupolu, a to na dvou různých místech.

Tyto údaje nelze ověřit z nezávislých zdrojů.

V Mariupolu padají bomby každých 10 minut

Válka na Ukrajině

Město Mariupol je nyní v centru ruské invaze. Jeho dobytí by Moskvě umožnilo propojit Krym po souši se separatistickými oblastmi a zajistit si úplnou kontrolu nad pobřežím Azovského moře. Ve městě uvázla většina z asi 400 tisíc obyvatel, nefungují tam dodávky elektřiny ani tepla, je problém s nedostatkem vody, potravin a léků.

Podle ukrajinských představitelů bylo ve městě zničeno 70 až 80 procent domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám