Hlavní obsah

Rusko chystá útok na Siversk a urychluje bitvu o Severodoněck

Ruská armáda v nejbližší době zahájí pozemní ofenzívu s cílem dobýt Severodoněck, tvrdí američtí analytici z Institutu pro válečná studia. Ruské síly upřednostnily postup na východ a západ od Popasné, aby narušily ukrajinskou linii jihozápadně od Severodoněcka a dokončily obklíčení Luhanské oblasti, tvrdí institut.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Příslušníci milice samozvané Doněcké lidové republiky u transportéru BTR

Článek

Analytici tvrdí, že Rusové pravděpodobně vstoupili do města Lymanu v Doněcké oblasti, aby ho využili ke koordinaci postupu a k zahájení ofenzívy na Siversk. Ruské síly mohou začít bitvu o Severodoněck, než odříznou ukrajinské pozemní jednotky na jihozápadě a severozápadě od Severodoněcka.

Institut při analýze prohlášení jednoho z velitelů doněckých separatistů Eduarda Basurina došel k závěru, že ruská armáda místo rozsáhlého obklíčení administrativní hranice Doněcka vytvoří „menší kotle“, aby připravila ukrajinské jednotky o logistiku a možnost získat posily.

Ve středu 25. května ruské jednotky ostřelovaly železniční tratě u města Avdijivka, což pravděpodobně ještě více otřese logistikou Ukrajinců v oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám