Hlavní obsah

Ruská policie prohledala byt zadrženého opozičního aktivisty Pivovarova

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruští policisté v úterý vrazili do petrohradského bytu opozičního aktivisty Andreje Pivovarova a kompletně ho prohledali. Bývalého ředitele hnutí Otevřené Rusko pak převezli ze severu země až do jižního Krasnodaru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruská policie prohledávala byt opozičního aktivisty PivovarovaVideo: AP

 
Článek

Pivovarov byl tajnou službou FSB zadržen už v pondělí těsně před odletem z Petrohradu do Varšavy. Letadlo se dokonce kvůli němu muselo vracet ze vzletové dráhy.

Letadlo se vracelo ze vzletové dráhy kvůli opozičnímu předákovi. Zadrželi ho ruští agenti

Evropa

Policisté opozičního aktivistu poté převezli do jeho petrohradského bytu, který kompletně prohledali. Až poté došlo k jeho výslechu a následnému přesunu do Krasnodaru, kde by měl ve středu stanout Pivovarov před soudem.

Hnutí Opoziční Rusko prohlásily úřady za „nežádoucí“. Minulý týden hnutí oznámilo, že se samo rozpouští, aby ochránilo své přívržence před očekávaným zpřísněním postihu za činnost v organizaci. Nově může takovým lidem hrozit trest až půl milionu korun, či dokonce až šestileté vězení.

Otevřené Rusko podle zakladatele Michaila Chodorkovského usiluje o právní stát, poctivé volby, dělbu moci, nezávislou justici, svobodu slova a lidská práva. Za hlavní úkol považuje „vrátit Rusko na evropskou cestu rozvoje”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám