Hlavní obsah

Rakousko zavedlo kontroly na hranicích se Slovenskem

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Rakouská policie a armáda zahájila od pondělí kontroly na hraničních přechodech. Rakousko tak reagovalo na údajný příliv nelegálních migrantů.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolony na slovensko-rakouské hranici po zavedení kontrolVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Na dálničním přechodu Jarovce-Kittsee se především v úterý tvořily dlouhé kolony, protože na Slovensku byl svátek, což Slováci využili k cestě do sousední země. „Vůbec jsem netušil, že Rakousko zavedlo kontroly. Zdržel jsem se půl hodiny,“ řekl Novinkám Karol Béleš z Trnavy.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Kontroly na slovensko-rakouské hranici

„Jedu pro klienty na letiště Schwechat a hledají u mě migranty. Je to obyčejná buzerace. Převaděči si najdou jiné cestičky a nebudou používat legální přechod,“ rozčiloval se řidič dodávky, který nechtěl prozradit své jméno.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Na slovenské straně hranic se tvořily dlouhé kolony.

Osobní automobily kontrolují rakouští policisté a kamióny příslušníci rakouské armády. „Spolupracujeme se slovenskou policií. V případě delšího zdržení bude doprava přesměrována na jiné přechody,“ tvrdil Andreas Stipsits z policejního oddělení ve městě Eisenstadt.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Rakousko zavedlo od pondělí kontroly na hranicích se Slovenskem.

Rakouská policie podle jeho slov zadržela v pondělí na území Burgenlandu devět Pákistánců. Pokud se podobné případy budou opakovat, kontroly na hranicích budou pokračovat.

Paradoxně však na nedalekém přechodu Bratislav-Berg v úterý žádné kontroly nebyly.

Reklama

Výběr článků

Načítám