Hlavní obsah

Putin varuje Západ: Nedávejte Ukrajině rakety dlouhého doletu, nebo přitvrdíme

– Moskva • Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin v neděli varoval západní země, aby nedodávaly na Ukrajinu raketové systémy dlouhého dostřelu. Pokud tak učiní, je ruská armáda připravovat mířit na cíle, které dosud šetřila, řekl Putin podle agentury Reuters v televizi Rossija 1.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Jestliže budou tyto rakety (dlouhého doletu) poskytovány, udeříme na cíle, na které jsme dosud nemířili,” prohlásil ruský prezident v televizi.

Jakých cílů se varování týká, zda se například jedná o civilní nebo vojenské objekty, Putin neupřesnil.

V posledních dnech se nicméně objevily zprávy o tom, že Rusové zaútočili na železniční mosty spojující Ukrajinu se Slovenskem a Polskem, po kterých do země proudí zbraně a zásoby dodávané západní zeměmi. Informace se ale nepotvrdily. Právě zásobovací cesty by se mohly stát novým ruským cílem.

Na Kyjev dopadaly ráno rakety

Válka na Ukrajině

V neděli ráno ruské rakety zaútočily na Kyjev.

Putin komentoval i další dodávky zbraní, které na Ukrajinu proudí ze západu. „Celý ten povyk kolem dalších dodávek zbraní má podle mého názory jediný cíl: protahovat ozbrojený konflikt co nejdéle to bude možné,” řekl ruský prezident, jehož země na Ukrajinu zaútočila.

Šéf Kremlu rovněž uvedl, že dodávky amerických raketometů na Ukrajinu nic nezmění. Kyjev měl podle něj podobné raketové systémy už dříve a žádných velkých úspěchů s nimi nedosáhl.

Reklama

Výběr článků

Načítám