Hlavní obsah

Na Kyjev dopadaly ráno rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V noci na neděli byl Kyjev terčem raketového útoku. Podle agentury Reuters městem otřáslo několik silných explozí. Nad městem byl následně vidět sloup dýmu. Starosta města Vitalij Kličko informoval na síti Telegram o raketovém útoku a pěti explozích s tím, že jedna osoba skončila v nemocnici.

Foto: Stringer, Reuters

Kyjev po nočním útoku

Článek

„Několik výbuchů ve čtvrtích Darnytskyj a Dniprovsjkyj hlavního města. Záchranné a bezpečnostní složky jsou už na místě. Více informací poskytneme později,” napsal starosta města Vitalij Kličko na sociální sítí Telegram.

Příčiny výbuchu nejsou zatím známé. Před výbuchem byly v Kyjevské oblasti slyšet sirény, jež varují před leteckým útokem. Podle některých zdrojů, na které se odvolává agentura Reuters, šlo o ruské bombardování, jehož cílem byla železniční síť.

Podle ukrajinské společnosti Energoatom přeletěla ráno jedna z ruských raket nebezpečně nízko nad Jihoukrajinskou jadernou elektrárnou.

„Byla to nejspíš ta raketa, která byla vypálena ve směru na Kyjev,” uvedl Energoatom na telegramu. Podle agentury Reuters tyto zprávy nebylo možné nezávisle ověřit.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Dým stoupající po útocích nad Kyjevem

„Agresor i nadále vede raketové a letecké útoky na civilní a vojenskou infrastrukturu v naší zemi, a to hlavně v Kyjevě,” uvedl generální štáb ukrajinské armády.

Rusku chybějí tanky, tvrdí expert

Evropa

Častost útoků na ukrajinské hlavní město se snížila poté, co se ruská vojska stáhla z Kyjevské oblasti. Raketový útok ruské jednotky podnikly například na konci dubna, kdy byl v Kyjevě na návštěvě generální tajemník OSN António Guterres.

Foto: Edgar Su, Reuters

Kyjev byl v noci na neděli terčem raketového útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám