Hlavní obsah

Při výbuchu v Anglii zemřelo dítě, exploze rozmetala několik domů

Lancaster

Zřejmě výbuch plynu zavinil v noci na neděli zřícení dvou domů v obci Heysham v hrabství Lancashire na severozápadě Anglie. Při neštěstí zemřelo dítě, další čtyři lidé byli zraněni, z toho dva vážně. Na místě tragédie zasahovalo deset jednotek hasičů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu plynu v britském Heyshamu zemřelo dítěVideo: AP

 
Článek

K výbuchu došlo v neděli ve 2:40 (3:40 SELČ). Deset hasičských vozů bylo vysláno na základě zprávy o podezření na výbuch plynu a v ulici Mallowdale. Po příjezdu hasiči zjistili, že dva řadové domky se zřítily a třetí byl vážně poškozen,“ uvedli hasiči a záchranáři podle listu Daily Mail a dodali, že do nemocnice převezli dvě ženy a dva muže.

„Můžeme potvrdit, že bohužel při nehodě zemřelo dítě. Rodina o tom byla informována,“ uvedli hasiči. Z dalších domů bylo evakuováno šest lidí.

Foto: Carl Recine, Reuters

Výbuch domy zdevastoval.

Jedna ze sousedek uvedla, že to „znělo, jako když vybouchne bomba“. „Skutečně to otřáslo celou postelí. Cítili jsme se, jako bychom propadali podlahou. Vyskočili jsme z postele a jen jsme utíkali podívat se, co se děje. Bylo to to hrozné,“ popsala situaci.

Dan Knowles, který žije o čtyři ulice dál, doplnil: „Moje žena a já jsme si mysleli, že nás probudilo zemětřesení. Celý dům se otřásl.“

Výbuch byl podle svědků oslovených stanicí Sky News slyšet i ve 14 kilometrů vzdáleném Lancasteru. Na ulicích Heyshamu zůstaly ležet kousky střešních krytin a dřeva, lidé v noci po výbuchu vycházeli do ulic v pyžamech a hledali své sousedy a známé.

Foto: Carl Recine, Reuters

Angličtí hasiči a policisté na místě výbuchu plynu

Na místě dál zasahují záchranáři se psy a s jednotkou vzdušné podpory. Prohledávají trosky a pokoušejí se zjistit příčinu tragédie.

Energetická společnost Electricity North West na Twitteru oznámila, že z bezpečnostních důvodů prozatím vypne napájení sítě v postižené oblasti, než se podaří zjistit rozsah škod.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trosky domu po explozi plynu

Reklama

Výběr článků

Načítám