Hlavní obsah

Při stáčení vína se v Itálii otrávili čtyři členové rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragickou smrtí čtyř členů rodiny skončilo stáčení vína v Kalábrii. Příbuzní zemřeli jeden po druhém, když se snažili zachránit po otravě jedovatým plynem uvolněným ve sklípku při kvašení vína. Když na místo dorazili záchranáři, nebyli už schopni otrávené čtveřici ve věku od 45 do 70 let pomoci. O neštěstí v Paole informoval britský zpravodajský server The Telegraph.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Italská policie (ilustrační foto)

Článek

Rodina se v sobotu sjela, aby víno uskladnila v sudech, kde ho měla v plánu přechovávat celý rok. Došlo však k neštěstí.

Pro prvního muže z rodiny do sklípku sešel mladší příbuzný, snažil se ho dostat do bezpečí a zároveň volal o pomoc, po chvíli ale sám ztratil vědomí. Stejně dopadli další dva členové rodiny. Otravu přežila jako jediná šestatřicetiletá žena.

Zemřel i druhý afghánský chlapec, který se v Polsku otrávil houbami

Evropa

„Prostor nebyl dostatečně odvětrán,“ konstatoval místní prokurátor Pierpaolo Bruni s tím, že tragédie je stále předmětem vyšetřování, cizí zavinění je ale nepravděpodobné.

Při kvašení vína se uvolňuje oxid uhličitý, pro člověka toxický plyn bez barvy a zápachu, který se drží při zemi místnosti.

Při vyšší koncentraci ale oxid uhličitý stoupá směrem ke stropu. Když jeho koncentrace ve vzduchu dosáhne 10 procent, může při jeho vdechování člověk během minuty omdlít. Velmi rychle pak nastává smrt.

Reklama

Výběr článků

Načítám