Hlavní obsah

Ovládli jsme linii kontaktu v Severodoněcku, tvrdí Kadyrov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ovládli jsme linii kontaktu v Severodoněcku, oznámil čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na sociální síti Telegram. Ukrajinské velení v pátek odpoledne potvrdilo, že boje o město pokračují a že okolí města je ze dvou třetin kontrolováno ruskými silami, ale město ještě není zcela obklíčeno ruskou armádou, napsal server news.liga.net.

Foto: Chingis Kondarov, Reuters

Ramzan Kadyrov

Článek

V pátek večer Kadyrov oznámil, že čečenští bojovníci převzali kontrolu nad kontaktní linií s ukrajinskými nacionalisty v Severodoněcku a zablokovali výjezdy z města.

„Skupina ruských dobrovolníků z Čečenské republiky zcela převzala kontrolu nad celou linií kontaktu s oddíly banditů ve městě Severodoněcku. První čtvrti dobře opevněného města již byly vyčištěny od nepřátelských jednotek. Budova hotelu, která byla připravena pro dlouhodobou obranu banderovců, se dostala pod kontrolu našich bojovníků. Banderova chátra je ve městě zcela zablokována, protože veškeré výjezdy z něj jsou pod kontrolou ruských vojsk,“ napsal Kadyrov.

Foto: Novinky

Ruská invaze na Ukrajině

Kadyrov chce zaútočit na Polsko

Válka na Ukrajině

Za linii kontaktu se označuje hranice vedoucí přes oblast, jejíž východní část ovládají ukrajinské síly a západní ruské nebo proruské jednotky.

Ruské síly po těžkých bojích na východě Ukrajiny v posledních dnech dosahují územních zisků. Ve svém pravidelném hodnocení válečné situace na Ukrajině to uvedl americký Institut pro studium války (ISW).

Moskva má nyní pod kontrolou více než 95 procent Luhanské oblasti a v nadcházejících dnech bude pravděpodobně pokračovat v úsilí o dokončení obklíčení a dobytí Severodoněcku, uvádí ISW.

Rusové kontinuálně postupují, varují analytici

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám