Hlavní obsah

Oděsa se stala terčem ruských střel s plochou dráhou letu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oděsa
Aktualizováno

Ruská armáda zaútočila na Oděsu střelami s plochou dráhou letu, tvrdí server deníku Ukrajinska pravda. Vojenské velení hlásí zásahy do infrastruktury města, místní média se zmiňují o požárech. Podle ukrajinské prezidentské kanceláře si útok vyžádal šest mrtvých, mezi nimi i mimino a 18 zraněných.

Foto: Serhii Nuzhnenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Ve 13:20 byla letecká výstraha. O deset minut později lidé slyšeli výbuchy. Poté se objevily zprávy o poškození domu,“ píše server.

Obyvatelé jsou vyzýváni, aby zůstali v krytech. Úřady také žádají, aby se nezveřejňovala žádná videa ani fotografie.

„Ve městě zahřměly čtyři výbuchy. Jedna ze střel zasáhla obytný blok, na dvoře shořelo několik aut a několik bytů utrpělo vážné škody, v ostatních jsou rozbitá okna. Zatím nejsou žádné zprávy o případných obětech či zraněných,“ napsala ukrajinská agentura Unian.

Během útoku ruskými raketami zemřelo šest lidí, dalších 18 je zraněných. Z trosek se podařilo vyprostit dva lidi a 86 osob bylo evakuováno. S odvoláním na ukrajinskou prezidentskou kancelář o tom informovala agentura Reuters.

Ruská armáda útočí po celé frontové linii v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany ohlásilo zničení tří skladů dělostřelecké munice a tří ukrajinských vrtulníků, sestřelení bitevního letounu Su-25 a 15 bezpilotních letounů. Tato tvrzení však nelze ověřit z nezávislých zdrojů.

Velení ukrajinské armády naopak hlásí, že navzdory výraznější bojové aktivitě Rusové významných územních zisků nedosáhli. Současně tvrdí, že od začátku útoku na Ukrajinu přišlo o 21 600 vojáků, 854 tanků a 2205 dalších obrněnců, 177 letadel a 154 vrtulníků. Ani tyto údaje ale nelze ověřit z nezávislých zdrojů. Moskva přiznává výrazně nižší ztráty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám