Hlavní obsah

Na velitelství Černomořské flotily zaútočil dron. Na místě jsou zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Na velitelství ruské Černomořské flotily v Sevastopolu na Ruskem okupovaném Krymu zaútočil v neděli dron. Zraněno bylo šest lidí. Oznámila to agentura RIA Novosti.

Foto: Russian Defence Ministry, Reuters

Válečná loď ruské černomořské flotily při cvičení u Sevastopolu

Článek

„Na nádvoří velitelství vletěl neznámý objekt. Podle předběžných údajů se jedná o dron. Zraněno bylo pět lidí, jedná se o zaměstnance velitelství,“ uvedl gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev.

Dodal, že z bezpečnostních důvodů byly zrušeny slavnostní akce na počest Dne námořnictva. Ten Rusko každoročně slaví poslední červencovou neděli.

Medveděv: Když Ukrajina zkusí získat Krym, nadejde pro ni soudný den

Válka na Ukrajině

„V neděli ráno se nám ukrajinští nacionalisté rozhodli Den námořnictva překazit,“ napsal Rozvožajev na Telegramu.

Dron byl podle vyjádření Černomořské flotily zřejmě podomácku vyrobený a byl vybaven slabým výbušným zařízením. Zranění byla způsobena především úlomky skla.

Mluvčí správy Oděské oblasti Serhij Bratčuk označil ruské tvrzení o ukrajinském útoku na velitelství ruské flotily za provokaci. „Osvobození Krymu od okupantů bude probíhat jinak a mnohem efektivněji,” podotkl.

Rusko anektovalo ukrajinský poloostrov Krym v roce 2014 po referendu, které nebylo mezinárodně uznané.

Reklama

Výběr článků

Načítám