Hlavní obsah

Na Slovensku do práce jen s očkováním nebo s negativním testem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při vstupu do práce bude muset zaměstnanec na Slovensku ukázat covidpas, potvrzení o překonání nemoci nebo negativní test. Ve středu o tom rozhodla vláda premiéra Eduarda Hegera (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO). Nařízení musí ještě schválit parlament.

Foto: Národní centrum zdravotnických informací

Covidová mapa Slovenska platná od 15.11.2021

Článek

Stejné podmínky budou platit při návštěvě restaurací, hotelů a hromadných akcí.

Slováci chystají také sankce: za urážku zdravotníků nebo za padělání covidpasů může být udělena pokuta 1000 eur (přes 25 tisíc korun) a v čase mimořádné situace a nouzového stavu až 1500 eur (téměř 38 tisíc korun).

Zaměstnance, kteří nejsou očkováni, nepřekonali covid a odmítnou jít na test, může zaměstnavatel poslat na neplacené volno.

Na covid zemřela slovenská lékařka. Rozmlouvala pacientům očkování

Zahraniční

Slovensko zaznamenalo nejvyšší denní nárůst infikovaných od začátku pandemie, když v úterý v zemi odhalili 7055 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Zemřelo 53 infikovaných.

V nemocnicích je 2478 pacientů s potvrzeným covid-19, z toho 210 na JIP a 228 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 533 663 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 13 367 lidí. První dávkou bylo očkováno 2 527 041 osob, z nichž dostalo i druhou dávku 2 412 586 osob.

Slovenští zdravotníci odmítají přesčasy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám