Hlavní obsah

Na Slovensku by teď volby vyhrál Pellegrini

Bratislava

Pokud by se parlamentní volby na Slovensku konaly v červenci 2021, zvítězila by strana Hlas-sociální demokracie expremiéra Petra Pellegriniho se ziskem 20,8 procenta hlasů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury AKO.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Peter Pellegrini

Článek

Na druhém místě by skončila vládní strana Svoboda a Solidarita (SaS) ministra hospodářství Richarda Sulíka (13,8 procenta) a na třetím opoziční strana Směr-slovenská sociální demokracie Roberta Fica (10,9 procenta).

Nejsilnější vládní strana Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) ministra financí Igora Matoviče by nyní podle průzkumu získala jen 8,8 procenta hlasů. V loňských parlamentních volbách se přitom OLaNO stalo vítězem se ziskem 25 procent hlasů.

Fico posiluje, Matovič ztrácí. Vládní strana Za lidi na Slovensku padá

Evropa

Mimoparlamentní stranu Progresivní Slovensko by volilo 8,4 procenta Slováků. Vládní strana Jsme rodina předsedy parlamentu Borise Kollára by získala 7,8 procenta hlasů a mimoparlamentní Křesťanskodemokratické hnutí 6,2 procenta hlasů.

Vládní strana Za lidi, kterou v roce 2019 založil bývalý slovenský prezident Andrej Kiska, by se vůbec nedostala do parlamentu, podle průzkumu by jí dalo svůj hlas jen 3,1 procenta Slováků.

Reklama

Výběr článků

Načítám