Hlavní obsah

Na Mykolajiv dopadla v noci kazetová munice

Kyjev

Úřady v několika ukrajinských městech poblíž fronty oznámily v noci na neděli ruské ostřelování. V Charkově nastalo nejméně šest výbuchů, na Mykolajiv dopadla opět kazetová munice a ostřelování hlásí i Nikopol.

Foto: Twitter/Vitalij Kim

Výbuchy v centru Mykolajivu

Článek

„Noční ostřelování Charkova pokračuje. Dnes byla celá řada výbuchů,“ uvedl starosta Ihor Terechov s tím, že zasažena byla čtvrť ve východní části druhého největšího ukrajinského města. Poškozeno bylo několik budov, o možných obětech se prohlášení nezmiňuje.

Ukrajina před zimou vyhlásí povinnou evakuaci Doněcké oblasti. Kvůli vytápění

Evropa

Starosta jihoukrajinského Mykolajivu Oleksandr Senkevyč uvedl, že město čelí „masivnímu ostřelování“. „Ozývají se výbuchy, včetně kazetových bomb. Dosud víme o několika požárech na místech dopadu. Tlaková vlna a trosky poškodily obytné domy,“ dodal. V pátek si ostřelování kazetovou municí podle gubernátora Vitalije Kima vyžádalo v Mykolajivu čtyři mrtvé.

O opětovném nočním ostřelování města Nikopol v Záporožské oblasti dnes informoval šéf místní vojenské správy Jevhen Jevtušenko. „Nikopol byl ostřelován. Znovu,“ napsal. V sobotu Jevtušenko varoval obyvatele před možným ostřelováním obcí v oblasti na severním břehu Kachovské vodní nádrže na řece Dněpr. Vyzval je, aby zůstali v úkrytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám