Hlavní obsah

Na diskotéku ve Vídni nepustili dvě dívky. Jste tlusté, kazíte nám image

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dál nepůjdete, pro náš klub jste příliš tlusté. Tuto větu si minulou středu vyslechly sestry Liza (20) a Vivi (18) před diskotékou Vie i Pee ve Vídni. Případ, který zveřejnila rozzlobená kamarádka obou dívek, hýbe zemí a společnost rozdělil na dva tábory. Jeden je šokován hrubostí a diskriminací, druhý se majitele zastává a zdůrazňuje, že jako vlastník se může sám rozhodnout, koho do klubu pustí a kdo má smůlu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sestry Liza a Vivi spolu s kamarádkou Jessi a jejím přítelem se vydali do klubu minulou středu. U dveří diskotéky však vládl přísný režim.

„S přítelem jsme stáli vepředu, holky hned za námi. Vyhazovač se nás ptal, zda jdeme jen my dva. My odpověděli, že ne, že jsme čtyři,“ popsala čtyřiadvacetiletá Jessi deníku Krone.

Ochranka klubu je ale do klubu nepustila. Když se čtveřice ptala proč, odmítl jim vyhazovač sdělit důvod. Dívky byly ale neodbytné a chtěly zavolat šéfa klubu, který by jim vysvětlil, proč na rozdíl od ostatních nebyly do klubu vpuštěny.

„Po půl hodině přišel mladý muž, představil se jako provozní. Vzal si mě stranou a mezi čtyřma očima mi řekl, že já s přítelem jsme mohli jít dovnitř, ale mé přítelkyně ne, protože jsou příliš tlusté,“ vypráví šokovaná Jessi.

Dívky s více kilogramy se podle provozního nehodily k image klubu. „To je tak hrubé a naprosto neuvěřitelné,“ dodal přítel Jessi.

„Bylo to neuvěřitelně ponižující,“ říká Liza. Její sestra Vivi k tomu jen dodala: „Šokující je, že silnější muži mohou do klubu bez problémů, nikdo jim nebrání. Je neuvěřitelné, že zde existuje tento typ diskriminace.“

Během pandemie Češi přibrali na váze a jsou více ve stresu

Zdraví

Čtveřice se rozhodla příběh zveřejnit. Když se deník Krone obrátil na majitele klubu, aby se k případu vyjádřil a zodpověděl otázky, přišly jen dvě věty jako odpověď: „V současné době je povolena obsazenost na 75 procent. Usilujeme o vzájemný respekt a rozmanitost.“ Na další dotazy nikdo neodpověděl.

Dívkám se po zveřejnění dostalo velké podpory nejen mezi čtenáři, ale i majiteli jiných klubů a diskoték.

„Je neuvěřitelné, kolik hlupáků je v naší branži,“ napsal na Twitter klub U4 a pozval temperamentní dívky na lahev sektu.

Další část Rakušanů ale poukazuje na to, že majitel má právo na jakékoliv rozhodnutí. „Jako vlastník mohu sám rozhodnout, které lidi vpustím a které ne,“ uvádějí.

Rozlučková party se pro ni proměnila v horor. Po veřejné potupě shodila 36 kilo

Zdraví

Po zveřejnění článku manažer klubu Chris Edy uvedl, že majitel klubu lituje, že vznikl dojem, že rozhodnutí bylo učiněno z optických důvodů. Údajná prohlášení učiněná zaměstnanci mu nejsou známa a od obsahu výroků se distancuje.

Deník Krone připomíná, že majitel klubu Vie i Pee obdržel 267 tisíc eur (6,86 milionu korun) jako pomoc po lockdownu. Peníze šly z kapes všech poplatníků, tedy i těch, kteří mají konfekční velikost větší než 34, připomíná Krone.

Reklama

Výběr článků

Načítám