Hlavní obsah

Muže v Británii soudí za vraždu těhotné exmanželky kuší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Před soudem stanul v úterý ve Velké Británii 51letý Ramanodge Unmathallegadoo. Je obžalován z vraždy své bývalé ženy Devi. Ta byla v době útoku ve vysokém stupni těhotenství. Jeden šíp jí způsobil smrtelná zranění, protože zasáhl i srdce. Dítě, které měla s novým partnerem, se podařilo císařským řezem zachránit, uvedla stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Dům v Ilfordu, kde Unmathallegadoo zabil svou bývalou ženu.

Článek

Unmathallegadoo je obviněn, že loni v listopadu zabil svou ženu v domě, kde žila s novým partnerem.

Obžalovaný měl zbraně ukryté nedaleko jejího domu v Ilfordu a pořád je přemisťoval, aby nebyly nalezeny.

V osudný den si ráno vzal dvě nabité kuše, další šípy, kladivo a nůž, lepicí pásku, kabel a nůžky. Schoval se v kůlně a čekal na vhodnou chvíli k útoku. Byl však odhalen. Viděl ho ženin partner Imtiaz Muhammad. Křičel na Devi, která byla v kuchyni, ať uteče.

Záhadná úmrtí v Pasově: V bytě ženy zabité kuší našli mrtvou její družku a 19letou dívku

Evropa

„Oba utíkali z kuchyně do haly, která vedla k hlavnímu vchodu těsně pronásledováni obžalovaným,“ řekl žalobce Richard Horwell. „Devi se otočila nalevo a utíkala po schodech nahoru, zatímco Imtiaz běžel k přednímu vchodu. Když byl Imtiaz venku a ohlédl se, viděl obžalovaného, který byl u paty schodiště, jak vystřelil na Devi,“ popsal.

Dvě starší děti, které byly v domě, jej pak přemohly.

Plánovaný akt msty

„Byl to záměrný a promyšlený akt posty,“ řekl žalobce. Podle něj exmanžel útok připravoval od roku 2015. Dům neustále sledoval a vedl si záznamy o tom, kdy žena přichází a odchází. „V březnu 2018 si pořídil dvě kuše a několik šípů.“

Unmathallegadoo, který pracoval jako manažer nemocnice, vinu popřel.

Pár se vzal v roce 1999 na Mauriciu, když měla Devi jen 15 let a její manžel třicet. Podle listu The Times of India byli obžalovaný i oběť indického původu. Rozvedli se v roce 2014.

Měli spolu tři děti ve věku 12, 14 a 18 let, s novým partnerem měla dvě dcery ve věku dva a pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám