Hlavní obsah

Moskva zakázala vstup do Ruska tisícovce Američanů. Je mezi nimi i Biden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo seznam 963 amerických občanů, kteří mají trvale zakázán vstup na území Ruska. Na seznamu nechybí ani americký prezident Joe Biden, ministr zahraničí Antony Blinken, ministr obrany Lloyd Austin či šéfové FBI a CIA.

Foto: Leah Millis, Reuters

Americký prezident Joe Biden

Článek

Ruské ministerstvo ve vysvětlení uvedlo, že se jedná o reakci na sankce, které Spojené státy vůči Rusku zavedly. „Zdůrazňujeme, že nepřátelské akce Washingtonu, které jsou bumerangem vůči samotným Spojeným státům, budou nadále náležitě odmítány,“ poznamenalo ministerstvo.

Moskva: Zničili jsme na Ukrajině velké množství západních zbraní

Válka na Ukrajině

V prohlášení také zdůraznilo, že ruské protisankce jsou vynucené povahy a jejich cílem je donutit vládnoucí americký režim, který se snaží vnutit zbytku světa neokoloniální světový řád, aby změnil své chování a uznal nové geopolitické skutečnosti.

„Rusko nevyhledává konfrontaci a je otevřené čestnému, vzájemně respektujícímu dialogu. Oddělujeme americký lid, který se těší naší úctě, od amerických úřadů, které podněcují rusofobii. Právě to jsou lidé, kteří se ocitnou na ruské černé listině,“ cituje TASS ministerstvo zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám