Hlavní obsah

Moskva: Zničili jsme na Ukrajině velké množství západních zbraní

Moskva

Ruská armáda zničila na severozápadě Ukrajiny velké množství zbraní a techniky, které ukrajinským silám na Donbasu poslaly západní země. Podle mluvčího ministerstva obrany Igora Konašenkova, kterého citovala agentura TASS, šlo o úder raketami Kalibr odpálenými z moře. K této informaci, kterou nelze ověřit z nezávislých zdrojů, se ukrajinská strana zatím nevyjádřila.

Odpálení střely s plochou dráhou letu Kalibr z ruské lodě

Článek

„Vysoce přesné námořní rakety Kalibr dlouhého doletu zničily v oblasti železniční stanice Malyn v Žytomyrské oblasti velkou dávku zbraní a vojenského vybavení dodaného ze Spojených států a evropských zemí pro seskupení ukrajinských jednotek na Donbasu,“ oznámil Konašenkov.

Mluvčí dále řekl, že „vysoce přesnými raketami dlouhého doletu odpalovanými ze vzduchu“ byla také v Oděse zničena skladiště paliv určených pro obrněná vozidla ukrajinských jednotek.

Konašenkov rovněž uvedl, že byla na různých místech zasažena i tři velitelská stanoviště ukrajinských ozbrojených sil, včetně velitelství 109. brigády územní obrany u města Bachmut. Terčem úderů podle něj bylo také „36 oblastí soustředění živé síly a vojenské techniky a osm muničních skladů“.

Rusku dochází přesná munice

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám