Hlavní obsah

Matka v Solingenu zřejmě svých pět dětí předávkovala

Novinky, Alex Švamberk
Solingen

Postupně vycházejí najevo okolnosti tragédie v německém městě Solingen, kde se v jednom bytě našlo ve čtvrtek pět mrtvých dětí. Podle serveru Deutsche Welle byly předávkovány medikamenty. Bulvární list The Bild také zjistil podrobnosti o osudném dni a problémech, které měla rodina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie našla v domě v německém Solingenu pět zabitých malých dětíVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletá matka vzala svého nejstaršího syna na nádraží v Düsseldorfu, kde se pak pokusila skočit pod vlak rychlodráhy. Byla nalezena mezi kolejemi a převezena do nemocnice.

Ještě před skokem zavolala babičce dětí a řekla jí, co udělala a že k ní nyní pošle nejstaršího jedenáctiletého syna. Babička zavolala kolem druhé odpoledne policii. Ta ale přijela do domu už pozdě. Nalezla v něm jen pět mrtvých dětí, dívky ve věku 1, 2 a tři roky a chlapce ve věku šest a osm let.

„Příčina smrti se určí při vyšetřování a pitvě, uvedl mluvčí policie Stefan Weiand. K otravě léky uvedl, že je příliš brzo o ní mluvit, ale že „vedeme vyšetřování tímto směrem“.

Motiv neobvyklého činu není zatím známý. Podle Bildu panovaly v rodině problémy a v dubnu u ní zasahovala policie. Údajně se chtěl zabít otec dětí, ale jejich matka mu v tom zabránila. Policií nabídnutou pomoc ale pár nevyužil.

Tragédie v Německu: Policie našla v domě pět mrtvých malých dětí

Evropa

Případ těžce nese nejstarší syn, který napsal svému kamarádovi Maxovi: „Chci ti říct, že už mě nikdy neuvidíš, protože všichni moji sourozenci jsou mrtví.“ Kamarád si prý napřed myslel, že je to hloupý vtip, vzal to vážně, až když se před rodinným domkem objevili policisté.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Německá policie u vchodu do domu v Solingenu, kde bylo nalezeno pět mrtvých dětí.

Podrobností k případu není mnoho, zatím není jasné, proč matka nezabila i nejstaršího syna. Nebylo ani uvedeno, zda měla všechny děti se stejným partnerem. První dítě měla ještě před dosažením 18 let.

Výběr článků

Načítám