Hlavní obsah

Matka údajného Kuciakova vraha: Nevěřím, že střílel. Proč se přiznal?

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý profesionální voják Miroslav Marček se přiznal, že 21. února 2018 zastřelil novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou. „Nevěřím tomu, že to udělal,“ řekla serveru topky.sk jeho matka.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček se přiznal, že zastřelil Jána Kuciaka a jeho snoubenku

Článek

Svého syna popisuje jako tichého a uzavřeného člověka. „Když se vrátil z armády, nikoho tu neznal, jen Szabóa, tak se na něj upnul,“ popisuje situaci paní Marčeková, která stále žije ve městě Kolárovo.

Bývalý policista Tomáš Szabó je Marčekův bratranec, který se měl na vraždě podílet jako řidič. Vyšetřovatelé ho původně označili za střelce, ale vše změnila Marčekova dubnová výpověď, v níž se k vraždě přiznal.

Další Kočnerova nahrávka: Když nebudu mít svatý klid, nebudeš premiérem, říkal prý Ficovi

Evropa

Marček musel opustit armádu kvůli zdravotním problémům. „Žil pak v Nitře s přítelkyní, měl tam byt. Prodal ho, vyplatil půjčku a vrátil se do Kolárova. Málokdo ví, že Szabó je náš kmotřenec. Můj syn k němu vzhlížel, on ho musel do toho namočit,“ říká Marčekova matka. „Nechápu, proč se přiznal. Nevěřím, že to bylo z jeho hlavy, vždyť on tu nikoho neznal. Nevím, proč se teď přiznává,“ kroutí hlavou paní Marčeková, která se domnívá, že její syn někoho kryje nebo se někoho bojí.

Jsem smutná i nahněvaná

Marčeka policie zatkla v září 2018 a matka tehdy viděla syna zatím naposledy. Do vězení za ním nechodí, protože Marček rodiče nezavolal. „Jezdí za ním jen jeho přítelkyně, s námi vůbec nekomunikuje. Asi se stydí nebo se bojí, protože si myslí, že mu vynadáme. Jsem smutná i nahněvaná. Vždyť jak to mohli udělat?“ klade si otázku matka.

Kuciakův vrah chce dohodu o vině a trestu

Evropa

„Mysleli jsme si, že se o nás někdo na stáří postará, a vidíte. Zůstali jsme sami. Dcera se vdala do Řecka, syna zavřeli. I když nedostane doživotí, když ho pustí, co bude mít za život? My tady už asi ani nebudeme,“ dodala paní Marčeková.

Objednavatelem vraždy měl být Marian Kočner, který měl oslovit Alenu Zsuzsovou. Ta si přes zprostředkovatele Zoltána Andruskóa měla vraždu objednat u Szabóa s Marčekem. Všichni jsou ve vazbě. Andruskó spolupracuje s policií a po dohodě o vině a trestu by mohl strávit za mřížemi jedenáct let. Proces s dalšími čtyřmi obviněnými začne 19. prosince a všem hrozí doživotní trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám