Hlavní obsah

Další Kočnerova nahrávka: Když nebudu mít svatý klid, nebudeš premiérem, říkal prý Ficovi

Právo, Novinky, Ivan Vilček
Bratislava

Slovenský Denník N v pondělí zveřejnil další nahrávku s Marianem Kočnerem obviněným v případě vraždy novináře Jána Kuciaka, na které podle serveru tvrdí, že měl domluvu s bývalým slovenským premiérem Robertem Ficem. „Řekl jsem Robovi, dokud bude tato vláda vládnout, chci mít svatý klid, nechci, aby se do mě navážel nějaký k...t, policista, daňový úřad nebo prokuratura. A on mi řekl: Budeš ho mít,“ říká na nahrávce.

Foto: Profimedia.cz

Marian Kočner tvrdí, že měl domluvu s bývalým premiérem Robertem Ficem.

Článek

Jedná se o nahrávku rozhovoru s podnikatelem v oblasti IT Michalem Suchobou. Kočner dále na nahrávce tvrdí, že Ficovi řekl, že pokud klid mít nebude, Fico nebude premiérem. „On mi na to řekl: Já to vím. No, vyřízená věc a takhle to je,“ dodal na nahrávce Kočner.

Ten je obviněn z objednávky vraždy novináře. Na nahrávce rovněž tvrdí, že rozeštval bývalou premiérku Ivetu Radičovou s tehdejším předsedou parlamentu Richardem Sulíkem. „On (Fico, pozn. red.) si pamatuje, že proto je ve vládě. Já budu radši, když tam bude on, protože vím, že já budu mít svatý klid, mám odložené některé věci, o nichž on ví,“ říká Kočner.

Na Slovensku rezignoval kvůli kontaktům s Kočnerem místopředseda parlamentu

Evropa

Denník N poznamenal, že Kočner dodržel slovo, a dokud mu všechno procházelo, Fico byl premiérem. Z čela kabinetu byl donucen odstoupit až po vraždě Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Vláda premiérky Radičové byla u moci od července 2010 do dubna 2012. Padla s přispěním již zmíněného předsedy parlamentu Sulíka. V předčasných volbách v roce 2012 získala Ficova strana Směr-sociální demokracie přes 44 procent hlasů a vytvořila první jednobarevnou slovenskou vládu od roku 1989.

Reklama

Výběr článků

Načítám