Hlavní obsah

Marian Kočner šel do vazby v den, kdy objednával letadlo do Chorvatska

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Slovensko

Slovenský nejvyšší soud poslal Mariana Kočnera do vazby 28. června 2018, na stejný den si podnikatel zařizoval let soukromým letadlem do chorvatského Splitu. Kočner je obžalovaný, že byl objednavatelem vraždy novináře Jána Kuciaka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Marian Kočner přichází k soudu.

Článek

Podle webu aktuality.sk napsal Kočner SMS zprávu spolumajiteli letecké společnosti Tatrajet: „Zdravím. Na pondělí odpoledne máte volné letadlo? Děkuji.“ Dostal pozitivní odpověď.

Podnikatel měl letět do Splitu ještě s dalšími čtyřmi osobami. Asi osm kilometrů od Splitu kotvila Kočnerova jachta Pegas, která je podle slovenského Denníku N nyní přepsaná na jeho exmanželku Karolínu. Kamarád z Chorvatska tehdy Kočnerovi napsal, že jachta byla opravena a je dotankovaná.

Razie na Slovensku: Policie zasahuje u Kočnera i u bývalého generálního prokurátora

Evropa

Server aktuality.sk v této souvislosti upozornil, že se Kočner připravoval na rychlé zmizení ze Slovenska. Po odsouzení podnikatele Ladislava Bašternáka za daňové podvody Kočner napsal dalšímu podnikateli, Tomáši Rajeckému: „Mezinárodní vody to jistí, loď už mám připravenou.“ Kočner i Rajecký se podle serveru aktuality.sk objevili na tzv. mafiánských seznamech.

Kočner byl původně zadržen v případu falšování směnek televize Markíza a během vazby byl obviněn také z objednávky Kuciakovy vraždy. Hrozí mu 25 let vězení až doživotí.

Vrah střílel po Kuciakovi ze 30 centimetrů, citovala soudkyně pitevní zprávu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám