Hlavní obsah

Maláčové srovnání covidu s druhou světovou válkou zaujalo i ve světě

Novinky, jem

Nedělní výroky ministryně práce a sociálních věcí (ČSSD) Jany Maláčové v pořadu televizní stanice CNN Prima News zaujaly světová média. Francouzská tisková agentura AFP, britský list The Telegraph nebo zpravodajský server Times of Malta své čtenáře informovaly o tom, že nemoc covid-19 podle Maláčové „napáchala horší škody než druhá světová válka”.

Foto: Novinky

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Článek

"Celá země stojí. Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid. Žádná jiná situace nám nezastavila fakt, že děti chodily do škol," uvedla Maláčová v televizní debatě. Agentura AFP její výroky přeložila a v anglické a francouzské verzi je teď šíří do světa.

Do textu v on-line zpravodajství ho použil britský Telegraph,od agentury AFP ho převzal web Times of Malta či francouzská verze Arab News.

Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid, řekla Maláčová

Domácí

Ministryně práce a sociální věcích srovnání s druhou světovou válkou použila, když mluvila o přerušené výuce ve školách v rámci opatření proti šíření koronaviru. Později se omluvila. Uvedla, že rozhodně nechtěla zlehčovat utrpení za druhé světové války a její oběti. Jen tím podle svých slov poukázala na to, že ani válka nevedla jako nyní k tak dlouhému uzavření škol pro většinu žáků a studentů.

„Můj výrok mířil k zavřeným školám. Já jsem ta poslední, kdo by chtěl zlehčovat utrpení za 2. světové války a dehonestovat její oběti. Ale zavřené školy jsou katastrofa, celý rok je pro děti nenahraditelný," uvedla poté Maláčová na Twitteru. Považuje za důležité najít způsob, jak vrátit děti do škol, a přitom nezhoršit pandemii.

Reklama

Výběr článků

Načítám