Hlavní obsah

Karanténa pro všechny návštěvníky Británie? Část toryů požaduje zrušení plánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Desítky poslanců britské konzervativní strany včetně sedmi bývalých ministrů požadují po vládě, aby ustoupila od plánu zavést karanténu pro všechny zahraniční návštěvníky. Ti mají strávit dobrovolně 14 dní v karanténě. Pokud to poruší, hrozí jim pokuta až tisíc liber.

Foto: Toby Melville, Reuters

Policisté na londýnském nádraží Waterloo (ilustrační foto)

Článek

Nařízení má vstoupit v platnost 8. června, kdy se uvolňují restrikce. Postavilo se ale proti němu 40 poslanců včetně bývalého ministra dopravy Chrise Gaylinga a šesti dalších bývalých ministrů z řad toryů, uvedl list Daily Mail.

Britský premiér Boris Johnson zatím jen uvedl, že by se mohly od 29. června zřídit letecké mosty do Španělska, Portugalska a Řecka, které by umožnily Britům létat na dovolenou do oblíbených míst, aniž by po návratu museli do karantény. Toto nařízení ale může vstoupit v platnost až po prvních třech týdnech od omezení restrikcí naplánovaného na 8. června. Nic však není určeno pro návštěvníky Britských ostrovů.

Miliardář žádá o půjčku kvůli záchraně aerolinek. Chce ručit soukromým ostrovem

Cestování

Johnson dodal, že určitě budou moci Britové později během léta využít i možnosti nákupu levnějších letenek, protože se příští měsíc omezení určitě uvolní.

Nová Skupina pro budoucnost letectví varovala, že pokud se nepodaří obnovit leteckou dopravu, budou ohroženy miliony pracovních míst a mnoho Britů nebude mít šanci letět na dovolenou do zemí, kde byla omezení uvolněna.

Aerolinky British Airways a Virgin Atlantic stejně jako výrobce leteckých motorů Rolls Royce už oznámily masivní propouštění, protože pandemie koronaviru silně postihla leteckou dopravu.

Výrobce leteckých motorů Rolls-Royce propustí 9000 lidí

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám