Hlavní obsah

Dvaadevadesátiletý muž v Německu udusil těžce nemocnou manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Totální psychické i fyzické vyčerpání z péče o těžce nemocnou manželku dohnalo 92letého muže k vraždě. Svou o rok mladší ženu loni na počátku listopadu udusil polštářem. Soud ho vzhledem k okolnostem potrestal podmínkou na dva roky a současně musí zaplatit 10 tisíc eur (270 tisíc korun) neziskové organizaci, píše server frankenpost.de.

Foto: Profimedia.cz

Julius S.

Článek

Julius S. byl s Margarethe ženatý 70 let. Jejich manželství bylo velmi harmonické a klidné, děti ale neměli. Problémy se začaly vršit ve chvíli, kdy žena začala trpět velkými zdravotními problémy. Silná artróza jí znemožňovala pohyb a současně se k tomu přidala silná demence. Roky se starý pán o ženu staral, ale péče o ni ho vyčerpala nejen fyzicky, ale také psychicky. Začal trpět depresemi a neviděl jiné východisko, než ji zbavit života.

„Mezi námi vládla vždy úžasná harmonie. Vzájemně jsme se respektovali, o všem jsme společně rozhodovali. Proto jsem už nemohl snášet, jak moje žena trpí,“ popsal Julius S. Osudného 3. listopadu 2019 popsal muž následovně: „Dívali jsme se na televizi, i když ona vůbec ničemu nerozuměla. Potom jsem jí dal tablety na spaní, vůbec netušila, co se kolem ní děje. Seděli jsme na posteli, vypili spolu sklenku vína a potom jsem ji udusil dekou.“ Podle patologů byla smrt velmi rychlá a bezbolestná.

Osmdesátiletý důchodce zabil divoké prase sekerou

Koktejl

„Potom jsem napsal dopisy na rozloučenou, připravil instrukce pro pohřeb, připravil pojistné smlouvy, aby pozůstalí nemuseli nic hledat,“ řekl. K činu se přiznal.

„Během těch let, co jsem se o ženu staral, jsem už nezvládal dívat se na to, jak moje žena trpí. Musel jsem ji osvobodit od demence a všech obtíží,“ řekl.

Soud nakonec potrestal starého muže dvouletou podmínkou. „Relativně mírný trest neporušuje obecný smysl pro spravedlnost,“ uvedl soudce. Julius S. podle něj „nejednal záměrně, úkladně a se zlobou, ale v domnělém zájmu poškozené“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám