Hlavní obsah

Dánský režisér Lars von Trier má Parkinsonovu nemoc

Dánský režisér Lars von Trier trpí Parkinsonovou nemocí. Oznámila to jeho producentská společnost Zentropa. Podle ní je známý režisér v dobrém stavu a léčí se, napsala agentura AFP. Tvůrce i nadále pracuje na třetí řadě své série Království, jejíž první díly by měl představit v září na filmovém festivalu v Benátkách pod anglickým názvem The Kingdom Exodus.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Dánský režisér Lars von Trier

Článek

Podle společnosti, kterou von Trier založil s producentem Peterem Jensenem, práce na nové sérii pokračují podle předpokládaného harmonogramu. V severské zemi by diváci třetí řadu série Království měli vidět na konci roku.

„Lars je v dobrém stavu a léčí příznaky (své nemoci),“ uvedla společnost. Podle ní však 66letý režisér omezí vystoupení v tisku před premiérou svého díla. Společnost dodala, že informaci o zdravotním stavu režiséra zveřejnila, aby předešla mediálním spekulacím.

Von Trier patří k nejznámějším severským režisérům a jeho filmy často budí kontroverzi například scénami násilí. Mezi jeho posledními filmy jsou dvoudílný snímek Nymfomanka či Jack staví dům. Za svou kariéru byl nominován na řadu cen a v roce 2000 získal na festivalu v Cannes hlavní ocenění, Zlatou palmu, za snímek Tanec v temnotách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám