Hlavní obsah

Čečensko zakázalo neočkovaným vstup do obchodů. Jak mají sehnat jídlo, jim už nikdo neřekl

– Groznyj

Čečensko zakázalo lidem, kteří se nenechali očkovat proti covidu-19, chození do obchodů, používání hromadné dopravy a také vstup do mešit, uvedl server Gazeta.ru. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov v úterý na sociální síti Telegram oznámil, že by chtěl, aby očkování podstoupila celá dospělá čečenská populace.

Foto: Reuters

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov.

Článek

Šéf operativního štábu pro boj s koronavirem Vachit Usmajev sdělil, že v obchodech, v prostředcích hromadné dopravy a v mešitách jsou nyní povinné očkovací certifikáty.

Jak si mají lidé, kteří ještě nebyli očkováni, nakoupit potraviny a další základní potřeby, neupřesnil.

Čečensko v úterý také zavedlo povinné očkování pro řadu občanů. Jde o zaměstnance v turismu, dopravě, službách či v médiích.

Kadyrov: Odmítače vakcíny by měli nechat bez kyslíku

Evropa

Prezident Čečenské autonomní republiky Kadyrov na úterním zasedání operativního štábu kritizoval pomalý postup očkování v zemi a prosazoval očkování celé dospělé populace. Vakcinaci podle něho podstoupilo 60 procent obyvatel Čečenska.

V květnu autoritářský prezident pohrozil, že lidem, kteří se odmítají nechat očkovat, by se mohla zdravotní pomoc poskytovat až jako posledním, připomnělo Rádio Svobodná Evropa.

Kadyrov tehdy také navrhl, aby byla vytvořena komise, která bude odhalovat zastánce a odpůrce očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám