Hlavní obsah

Čaputová odsoudila agresivitu při protestech v Bratislavě

– Bratislava

Občané mají právo protestovat proti opatřením, která mají ochránit jejich zdraví a životy. Vyjádření názoru ale nemůže přerůst do agresivních výzev, ani do konfliktů. Uvedla to dnes v reakci na bratislavské protesty odpůrců restrikcí proti koronaviru prezidentka Zuzana Čaputová.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

„Nikdo nenutí nikoho očkovat se. Nesmíme ale zapomínat, že tu nejde jen o svobodné rozhodnutí neočkovat se, ale zároveň jde i o právo ostatních na ochranu svého zdraví," poznamenala Čaputová podle listu Sme.

Potřebujeme hlavně solidaritu a klidnou a věcnou debatu.
Zuzana Čaputová, prezidentka SR

Upozornila, že neočkovaní nemají před nákazou koronavirem ochranu, a varovala, že přetížené zdravotnictví nedokáže naplno pomáhat pacientům s covidem-19 a lidem s jinými diagnózami. „Proto potřebujeme hlavně solidaritu a klidnou a věcnou debatu," dodala.

Foto: Ivan Vilček, Novinky

Proti koronavirovým opatřením protestovaly v hlavním městě stovky lidí

Centrum slovenského hlavního města ve čtvrtek ochromily stovky odpůrců restrikcí proti šíření koronaviru. Vadí jim mimo jiné novela zákona, která mírně zvýhodňuje očkované a kterou prezidentka podepsala v pondělí. Demonstrace začala před prezidentským palácem a dav později zablokoval i nedaleké ulice.

Těžkooděnci zasáhli proti davu, který paralyzoval centrum Bratislavy

Zahraniční

Policie zasáhla proti neohlášenému protestu až po osmi hodinách, čímž si vysloužila od některých politiků, včetně premiéra Eduarda Hegera, kritiku. Protest podle Sme pokračoval i dnes, ale zúčastnily se jej už jen desítky lidí. Podle Denníku N se vše odehrálo v klidu.

Reklama

Výběr článků

Načítám