Hlavní obsah

Bude to nejhorší rozhodnutí ve vašem životě, varoval Zelenskyj případné žoldnéře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj varoval všechny ty, kteří by se chtěli přidat „k okupantům“, že to bude „nejhorší rozhodnutí v jejich životě“. Svá slova směřoval především k mladým lidem, kteří by se nechali naverbovat do ruských ozbrojených sil, píše agentura Unian.

Foto: ČTK/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Máme informace, že ruská armáda verbuje žoldáky z jiných zemí a snaží se získat co nejvíce mladých lidí k vojenské službě,“ uvedla ukrajinská hlava státu. V této souvislosti ukrajinský prezident varoval všechny, kteří by chtěli podlehnout vábení peněz.

„Takže teď varuji všechny, kteří se pokusí přidat k okupantům na naší ukrajinské půdě. Bude to nejhorší rozhodnutí vašeho života. Lepší dlouhý život než peníze, které vám jsou na nabízeny,“ řekl Zelenskyj. Ukrajinský vůdce zdůraznil, že tato strategie „nepříteli nepomůže“.

Rusko verbuje žoldnéře, nabízí jim 14 tisíc měsíčně, tvrdí Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Kyjev tvrdí, že Rusko verbuje pro své boje na Ukrajině lidi v Sýrii a Libyi. Žoldnéřům má nabízet měsíčně 300 až 600 dolarů (7000 až 14 tisíc korun). V Sýrii se prý podařilo Rusům získat „tisíce“ bojovníků. Předpokládá se, že budou bojovat v těžkém dělostřelectvu a budou využiti i jako odstřelovači.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám