Hlavní obsah

Britský bar se mění v církev. Pitky během lockdownu hodlá vydávat za bohoslužby

– Nottingham
Novinky, jem

Tequilla bar v anglickém Nottinghamu přišel s nápadem, jak přelstít vládou nařízený lockdown. Chce se zaregistrovat jako svatostánek církve 400 králíků a v souladu s platnými právními předpisy i přes zákaz vykonávání pohostinské činnosti a přijímat hosty. Co by se při bohoslužbách králičí církve mělo dít, dává tušit bohatá nabídka lihovin dostupná na webu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na neotřelý pokus o vyvléknutí se ze smyčky vládou nařízených uzávěr barů, hospod a restaurací upozornila americká stanice CNN. Bar 400 králíků už dokonce umožňuje registraci věřících na svých internetových stránkách. Vyjde to na 10 liber, tedy necelé tři stovky korun. Zákazník za to krom povolení ke vstupu do nálevny dostane také tričko a roucho.

Ve Walesu zavedou covidové očkovací průkazy

Koronavirus

Zda si britské úřady nechají zamýšlený trik líbit, se majitel podniku James Aspell patrně dozví záhy. V Nottinghamu totiž rozvolnění na rozdíl od Česka není na pořadu dne. Aspellovi ale prý nejde ani tak o to, aby mohl svou činnost provozovat v době lockdownu, jako spíš o to, aby upozornil na žalostnou situaci majitelů restauračních zařízení, na něž protikoronavirová opatření britské vlády tvrdě doléhají.

Chrám těla? Polské fitko našlo způsob, jak obejít vládní opatření

Koktejl

„Cílem je upozornit na absurdnost a spornost vládního systému několika úrovní protiepidemických opatření. Je to velmi tvrdé. Vláda na těch opatřeních trvá, ale finančně nám nepomáhá,“ zlobí se Aspell. Zlobí se proto, že se Nottingham a s ním i jeho bar ocitly v oblasti, kde platí třetí, tedy nejvyšší stupeň ohrožení, a tím pádem taky nejpřísnější opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám