Hlavní obsah

Berlín se přidělování migrantů nezřekl

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Ilegální migranti, kteří přicházejí do Evropy a kteří projdou úvodními stupni posouzení, by měli být přerozdělováni do jednotlivých členských zemí EU. Počítá s tím návrh reformy azylového systému REU schválený vládou kancléřky Angely Merkelové, s nímž vyrazili do Bruselu němečtí diplomaté.

Foto: MTI

Migranti na srbsko-maďarské hranici

Článek

Týdeník Der Spiegel dále napsal, že na tom, jak by mělo vypadat azylové řízení v EU, se shodla berlínská koalice, když s drobnějšími úpravami přijala návrh ministra vnitra Horsta Seehofera (CSU). „V některých pasážích jednotlivé resorty Seehoferův podklad očividně zpřísnily,“ napsal časopis.

Česko pošle Maroku 94 milionů na zvládání migrace

Domácí

Berlín chce, aby už na vnější hranici EU docházelo k „předběžnému vyhodnocení“ uchazečů o azyl, a to co možná nejrychleji. Každý, na něhož se nebude vztahovat ochrana, by měl být odmítnut a navrácen zpět.

Řecko chystá centra pro odsun migrantů

Zahraniční

„Ten, kdo má naději na uznání žádosti, by měl být po patřičném řízení přidělen do jednotlivých zemí EU. Přitom by měl být brán zřetel na počet obyvatel a ekonomickou sílu zemí,“ píše Der Spiegel. Nezmiňuje povinné kvóty ani princip dobrovolnosti v přijímání uprchlíků.

Řecká armáda objedná plovoucí bariéry proti migrantům

Evropa

Při přerozdělování migrantů se schválenou žádostí o azyl se mají zvážit i „priority“ uprchlíků hledajících ochranu, například zda v některém ze států Unie žijí jejich příbuzní, píše se ve vládním dokumentu SRN. Aby se zabránilo tomu, že se azylanti budou potulovat po Unii, měli by dávky dostávat jen od státu, do nějž budou přičleněni. Výjimky budou platit jen pro „mimořádně vážné případy“.

Reklama

Výběr článků

Načítám