Hlavní obsah

Běloruské aerolinky zrušily lety do Paříže a Londýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Běloruská národní letecká společnost Belavia zrušila od úterý do 30. října lety do Paříže a Londýna, uvedla agentura TASS. Stalo se tak kvůli rozhodnutí britských a francouzských úřadů zakázat běloruským aerolinkám létat do těchto zemí.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo běloruských aerolinek Belavia

Článek

„V souvislosti s rozhodnutím vlád Británie a Francie o zákazu letů Belavie do a z Británie a Francie jsme nuceni zrušit lety do Londýna a Paříže od 25. května do 30. října 2021,” oznámila společnost. „Jsme rozhořčeni vzniklou situací, kterou nejsme s to změnit. Omlouváme se cestujícím,” dodala Belavia.

Ještě před tímto oznámením byl podle ruské redakce BBC zrušen ranní let běloruských aerolinek z Minsku do Paříže. Stanice na svém webu připomněla, že summit Evropské unie přijal rámcové rozhodnutí uzavřít pro běloruské společnosti vzdušný prostor a letiště v Evropě a doporučit evropským společnostem nelétat nad Běloruskem.

Bělorusko zablokovalo nástup do letadla Lufthansy kvůli teroristické hrozbě

Evropa

Bělorusko podle BBC budou míjet také Singapore Airlines. V současnosti na běloruském nebi podle agentury RIA Novosti létají letadla z Číny, Jižní Koreje, Turecka a Ruska a jeden let odletěl z Minsku do Stockholmu.

Zrušit od středy letecké spojení s Běloruskem se podle BBC v úterý rozhodla také ukrajinská vláda, jak oznámil premiér Denys Šmyhal. Ukrajinským letadlům bude zakázáno nejen létat do Běloruska, ale i uskutečňovat přelety nad Běloruskem.

Potrestejme Bělorusko, shodli se lídři EU. Chtějí omezit přelety i spojení

Evropa

Nad Běloruskem přestávají létat i západní společnosti jako Air France, Austrian Airlines či Finnair. Běloruskému vzdušnému prostoru se budou vyhýbat i airBaltic, v pondělí to udělal i WizzAir, který ještě situaci vyhodnocuje. Vyhýbá se mu i Lufthansa.

Reklama

Výběr článků

Načítám