Hlavní obsah

Ostatky Filipínce, kterého ukopali v Bratislavě, převezl slovenský vládní speciál

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský vládní speciál převezl v pondělí do vlasti tělo Filipínce Henryho Acrody (36), který byl v centru Bratislavy ukopán k smrti. Vládní speciál nabídla pozůstalým slovenská ministryně vnitra Denisa Saková.

Foto: TV Markíza

Hossu se vyfotografoval se svou obětí, jako kdyby to byla lovecká trofej.

Článek

Na palubě letadla byla matka, sestra a blízcí přátelé mrtvého. Ministerstvo vnitra pomohlo rodině také s vyřízením všech potřebných dokumentů. Pohřeb se uskuteční tento týden na předměstí Manily.

Brutální útok se odehrál 26. května v bratislavské Obchodní ulici. Acroda, který žil v Bratislavě dlouhodobě a pracoval v IT firmě, podlehl svým zraněním 31. května. Útočníkem byl osmadvacetiletý muž z Dunajské Stredy.

Acroda se snažil před útočníkem bránit dvě ženy, když ho muž úderem srazil na zem a silně ho kopl do hlavy. Poté se fotografoval se zraněným mužem, jako kdyby to byla lovecká trofej. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníka poslal soud do vazbyVideo: Policie SR

Slováky pobouřil postup úřadů, když policie podezřelého z útoku na místě zadržela, ale okresní prokurátor neviděl důvod, proč na něj uvalit vazbu. Nenašel prý nic, co by naznačovalo, že by obviněný na svobodě pokračoval v trestné činnosti.

Útočník byl opětovně zadržen až po několika dnech a soud na něj uvalil vazbu. „Nechtěl jsem to udělat, budu si to vyčítat do konce života,“ řekl zadržený, když ho při odchodu ze soudní místnosti doprovázela policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám