Hlavní obsah

Útočník v Bratislavě, který smrtelně zranil Filipínce, se s ním fotil jako s trofejí

Právo, Ivan Vilček

Osmadvacetiletý útočník Juraj H., který v Bratislavě shodil na zem a silně kopl do hlavy Filipínce, se se zraněným mužem fotil jako s trofejí. Na zraněného ležícího na zemi položil nohu a dělal si fotku. Muž o několik dní později v nemocnici zemřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníka poslal soud do vazbyVideo: Policie SR

 
Článek

Filipínec Henry John Serafica Acorda (36) žil v Bratislavě dlouhodobě a pracoval v IT firmě. V Obchodní ulici v Bratislavě se snažil chránit dvě ženy, které Juraj H. obtěžoval. O hlavu vyšší muž z Dunajské Stredy na něj brutálně zaútočil. Cizinec po několika dnech v kómatu svým zraněním podlehl.

Brutální útok se odehrál 26. května a Acorda podlehl svým zraněním 31. května. Několik desítek lidí si na něj vzpomnělo při tiché vzpomínce, která se konala v uplynulém týdnu na místě činu. Další vzpomínka se bude konat tuto středu na bratislavském náměstí Slovenského národního povstání.

Foto: TV Markíza

Muže se s obětí vyfotografoval jako s trofejí

Muž je ve vazbě, ale až napodruhé

Slováky pobouřil postup úřadů, když policie podezřelého z útoku už na místě zadržela, ale okresní prokurátor neviděl důvod, aby zůstal ve vazbě. Prokurátor prý nenašel nic, co by naznačovalo, že by obviněný na svobodě pokračoval v trestné činnosti.

Minulý pátek policie Juraje H. opětovně zadržela a v pondělí na něj soud uvalil vazbu. Tentokrát mluvčí bratislavského krajského soudu Pavol Adamčiak řekl, že soud poslal útočníka do vazby z obavy, aby nepokračoval v trestné činnosti.

„Nechtěl jsem to udělat, budu si to vyčítat do konce života,“ řekl podle portálu sme.sk zadržený, když ho při odchodu ze soudní místnosti doprovázela policie.

Ministryně vnitra Denisa Saková v pondělí potvrdila, že policie zvýší počet hlídek v centru Bratislavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám