Hlavní obsah

Německý islamista dostal za plány na teroristický útok tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Braunschweig

Na tři roky a tři měsíce poslal soud v pondělí v německém Brunšviku (Braunschweig) do vězení muže, který se podle obžaloby chystal spáchat ve jménu organizace Islámský stát (IS) bombový útok na příslušníky bezpečnostních složek. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Auto německé policie. Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletého Saschu L. soud uznal vinným z přípravy teroristického útoku a z porušení zákona o výbušninách. Podle verdiktu se podařilo prokázat, že si muž opatřil materiál na výrobu bomby, kterou by bylo možné odpálit na dálku. Chtěl s ní zavraždit policisty nebo vojáky.

Sascha L. byl původně členem německé neonacistické scény, později konvertoval k islámu a začal sympatizovat s teroristickou organizací Islámský stát. Přímý kontakt s ní ale podle úřadů neměl.

Policie muže zadržela letos v únoru. Sascha L. se během procesu přiznal, že atentát plánoval. V době, kdy jej policie dopadla, prý ale už od snahy spáchat útok upustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám