Hlavní obsah

Obětí útoku v Barceloně je i sedmiletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

K identifikovaným obětem čtvrtečního teroristického útoku v Barceloně v neděli přibyl dosud pohřešovaný sedmiletý Julian Cadman. Jeho smrt stanici Sky News potvrdil jeho otec Andrew, který v sobotu přiletěl do Barcelony z Austrálie.

Juilan Cadman

Článek

Smrt Juliana potvrdila rodina v prohlášení, kde stojí. „Julian byl nejmilovanějším a nezbožňovanějším členem naší rodiny. Když si užíval panoramatu Barcelony se svou matkou, byl nám bohužel Julian vzat. Byl tak energický a zábavný, vždy přinesl úsměv na našich tvářích.“

Identita oběti musí být ještě potvrzena testem DNA, což potrvá několik dní.

Do katalánské metropole přiletěl otec v sobotu ráno a okamžitě začal zjišťovat, zda je jeho syn mezi oběťmi. Bylo to pravděpodobné. Hned po útoku se objevily fotografie zachycující britského turistu Harryho Athwala nad chlapcovým tělem. Chlapec měl viditelně zlomeniny. Athwal nebral ohled na výzvy policistů, aby odešel.

„Položil jsem mu ruku na záda a věděl jsem, že už nežije. Hladil jsem ho po vlasech a zůstal jsem u něj. Nechtěl jsem to dítě zanechat uprostřed silnice,” řekl listu The Mirror.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělská policie kontroluje vozidla v Ripollu nedaleko hraničního přechodu s FranciíVideo: Reuters

Po identifikaci oběti zamířil Cadman do nemocnice navštívit manželku Jom. Ta ještě o smrti syna neví, je stále v kómatu. Její stav je vážný, ale stabilizovaný.

Matka se do Barcelony se synem vydala, aby se tam zúčastnila svatby neteře, její manžel musel kvůli pracovním povinnostem zůstat v Sydney. [celá zpráva]

Výběr článků

Načítám