Hlavní obsah

Řidič chtěl v Paříži najet do davu lidí před mešitou, zastavily ho bariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Na předměstí Paříže ve čtvrtek zatkli muže, jenž se pokusil najet autem do davu před mešitou. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, informovala agentura Reuters. Podle policie je motiv útočníka nejasný.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzský policista. Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál před muslimským svatostánkem na předměstí Créteil na jihovýchodě Paříže. Zadrženému se nepodařilo do nikoho najet, neboť mu v tom zabránily bariéry před mešitou. Řidiče a vlastníka vozidla bude vyšetřovat běžné policejní oddělení, nikoli protiteroristická jednotka.

Francouzský list Le Parisien napsal, že se řidič přiznal k úmyslu pomstít útoky samozvaného Islámského státu, jehož sympatizanti v minulosti v Paříži zabili desítky lidí. Tuto informaci ale úřady nepotvrdily.

Podle Le Parisien je zatčený arménského původu a nebyl ani opilý, ani pod vlivem drog. Z místa činu ujel a policie jej zadržela u něj doma, aniž kladl odpor, uvedl server listu Le Point.

Podobný útok na muslimy s použitím auta se stal před deseti dny na severu Londýna. Tehdy sedmačtyřicetiletý řidič dodávky zabil jednoho člověka a 11 dalších zranil. Jeho oběti vycházeli v noci po modlitbě z islámského komunitního centra ve čtvrti Finsbury Park. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám