Hlavní obsah

Ruská stíhačka znovu „pozdravila” americký průzkumný letoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský Suchoj Su-27 v pátek podruhé během jednoho týdne v mezinárodním vzdušném prostoru nad Černým mořem stíhal americký průzkumný letoun P-8 Poseidon. K blízkému setkání vojenských letadel obou velmocí došlo asi 50 kilometrů od ruského vzdušného prostoru, k němuž už se jeden z amerických poseidonů přiblížil zkraje minulého týdne. V pondělí o tom informoval server The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ruský stroj Su-27

Článek

Zda byl suchoj v pátek vyzbrojen, není jasné. V úterý, kdy stroj stejného typu americký průzkumný letoun minul jen o šest metrů, vyzbrojen byl. Pod křídly nesl šest raket vzduch–vzduch Vympel R-27, v kódu NATO označovaných jako AA-10 Alamo. [celá zpráva]

Ruský letoun se k americkému průzkumnému letadlu přiblížil ve vzdálenosti asi 150 kilometrů od poloostrova Krym, který Rusko v roce 2014 anektovalo.

Foto: Edgar Su, Reuters

Boeing P-8 Poseidon

Rusové si netroufají jen na Američany. Ve čtvrtek do jihokorejského obranného pásma pronikla ruská stíhačka Su-24. Startovaly k ní proto dvě jihokorejské stíhačky F-1 Falcon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám