Hlavní obsah

Lavina zavalila hotel v Itálii, část hostů zemřela. Záběry ukázaly zasypaný interiér

– Pescara • Aktualizováno

Lavina zasáhla ve středu hotel Rigopiano nedaleko města Pescara na úpatí Gran Sassa. K hotelu už se dostali záchranáři a našli v něm mrtvá těla, uvedla televize SkyTG24. Šéf záchranářů podle italské agentury ANSA uvedl, že obětí je mnoho. V hotelu mělo být asi třicet lidí. Původně se uváděli tři nezvěstní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři natočili interiér hotelu, který zasypala lavinaVideo: AP

 
Článek

„Je tam mnoho mrtvých,“ řekl šéf horských záchranářů Antonio Crocetta k osudu lidí v hotelu. Ten zavalila lavina, jež se utrhla zřejmě kvůli zemětřesení.

„Zatím jsme nebyli schopni toho moc udělat. Ta stavba se zhroutila, je to spíš hromada suti než hotel. To, co z něho zbylo, hrozí sesutím. Hotel je téměř zcela zničený. Volali jsme, ale nikdo neodpovídal, žádné hlasy. Kopeme a hledáme lidi," řekl Crocetta.

„Přesunujeme záchranářské skupiny na místo vrtulníkem a začínají tam kopat,“ prohlásil mluvčí italské hasičské brigády Luca Cari.

Už brzy ráno se podařilo záchranářům vysvobodit dvojici Italů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italští záchranáři vyvádějí ze zasypaného hotelu mužeVideo: Reuters

Záchranáři na lyžích dorazili k hotelu jako první. Giampiera Pareteho a Fabia Salzettu vysvobodili kolem čtvrté hodiny ráno. Jeden z nich byl s podchlazením  letecky přepraven do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záchranáři v Itálii se dostávají k zapadanému hoteluVideo: Reuters

Z hotelu ale záchranáři žádné další hlasy neslyšeli, ačkoli se objevovaly zprávy, že v něm jsou stále uvězněni hosté, uvedl list Daily Star. Poslali dokonce zprávu: „Pomozte nám. Umíráme, mrzneme tu.“

Foto: ČTK/AP

Letecký snímek hotelu Rigopiano, který zasypala lavina. Snímek pořídili italští hasiči.

Podle šéfa italské Civilní ochrany Fabrizia Corcia bylo zatím nalezeno jedno tělo. Televizi NBC potvrdil, že se v hotelu registrovalo 22 hostů a v době pádu laviny tam bylo i sedm zaměstnanců.

Foto: Italian Finance Police via AP, ČTK/AP

Snímek interiéru hotelu Rigopiano, který zavalila lavina.

Střední Itálii zasáhly ve středu sněhová bouře a mrazy. To ztěžuje i záchranné práce po středečním zemětřesení, které si vyžádalo jednu oběť. Zemědělci nemají kam umístit zvířata. V oblasti je neustájených 600 krav a 5000 ovcí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám